Tukkuasiakkaiden toimitus- ja takuuehdot

Toimitusehdot

Omistusoikeus siirtyy kun taimet on täysin maksettu. Hintoihin lisätään alv 24 %. Hinnat voimassa syksyyn 2020. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tukkuhinnat ovat vain tukkuasiakkaille. Tilatuista lunastamatta jääneistä tai syyttä palautetuista taimista perimme meille aiheutuneet kulut.

Rahti

Taimet toimitamme Postin, DB Schenker/Kiitolinjan ja Matkahuollon kanssa tekemiemme sopimusten mukaisilla hinnoilla. Valitsemme edullisimmaksi arvioimamme kuljetustavan, mikäli ei asiakkaan kanssa toisin sovita.

Laskutus

Laskutuslisä on 2,50 €/lasku. Maksuaikaa 14 vrk, jollei muuta ole sovittu.

Alkuperä

Taimet ovat yleensä kotimaista alkuperää, Karstulassa lisättyjä ja kasvatettuja (paitsi alppiruusut, osa havukasveista ja köynnöksistä, jaloruusut, pionit ja jotkut erikoisuudet). Hinnan tai nimen perässä merkintä U=ulkomainen.

Toimitusaika

Tuotteet toimitetaan asiakkaan kanssa sovittuna aikana. Taimisto lähettää tilaajalle tilausvahvistuksen, jonka mukaan molemman osapuolet toimivat. Mahdollisista toimitusajan muutoksista on ilmoitettava Taimistolle viikkoa ennen toimitusta.

Tilaaja on velvollinen ottamaan tilaamansa taimet määrällisesti ja ajallisesti tilauksen mukaisesti.

Jos taimia ei oteta vastaan 2 viikon sisällä sovitusta ajasta, voi taimisto laskuttaa viivästymiskorvausta 1% kaupan summasta jokaiselta alkavalta viikolta.

Paljasjuurisia taimia saa toimittaa kevätkaudella kesäkuun loppuun asti ja lopullinen tarkka toimitusajankohta on vahvistettava toukokuun loppuun mennessä.

Tuotteet varataan tilausjärjestyksessä.

Huomautusaika on 5 vrk tavaran saapumisesta.

Taimistolla on oikeus peruuttaa tilaus tai osa siitä, mikäli siihen sisältyneet taimet ovat tuhoutuneet luonnonolosuhteiden vuoksi tai tilauksen toimittaminen estyy force majeur -esteiden vuoksi, tai korvata lajike lähinnä vastaavalla, ellei tätä tilatessa nimenomaan kielletä.

Jos paljasjuurisena toimitettavaksi sovittu taimi vaihtuu tilaajan toimesta astiataimeksi, on tilaaja velvollinen maksamaan astiataimen hinnan mukaan.

Mikäli tilaaja jakaa sovitun tilauksen osatoimituksiin, voi taimisto laskuttaa jakamisesta aiheutuvat kustannukset.

Pakkaus Häkkiveloitus 18,00 €Lavapohja 6,00 €

Pahvilaatikot 1,00 €

Teho-/pikkulava 4,00 €Häkkisäkki 3,50 €

Merkeittäin pakkaus 3 €/merkki.

Matkahuoltolähetysten pakkaus/pakkaustarvikkeista 4,50 €.

Mikäli luettelostamme ei löydy jotakin toivomaanne lajia, kannattaa silti tiedustella, koska pieniä eriä saattaa löytyä. Suurista taimieristä voi pyytää tarjouksen. Mahdollisten talvivaurioiden tai oletettua suurempien ennakkovarausten vuoksi saattaa joku lajike loppua kesken. Korvaamme sen yleensä lähinnä vastaavalla, ellei tätä tilatessa nimenomaan kielletä. Huomautusaika 5 vrk tavaran saapumisesta. Nimiliuskat/-tarrat tulostamme tarvittaessa tilauksen mukaan 0,15 €/kpl mustavalkoisena ja värillisenä 0,15 €/kpl. Valmiiksi taimiin kiinnitettynä 0,28 €/kpl.

Tilauksen peruuttaminen

Vahvistettua tilausta tai yli 25% osuutta siitä peruutettaessa 2-4 viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa tilaajalta veloitetaan 10% peruutuksen hinnasta. Peruutettaessa 2 viikon sisällä ennen sovittua toimitusta tilaajalta veloitetaan 20% peruutuksen hinnasta.

Takuuehdot

Taimitakuu ei koske huolimatonta taimien käsittelyä, varastointia, istutuskohteessa tulleita mekaanisia tai kemiallisia vaurioita, hoitovirheitä, allasistutuksia ja vääränlaisesta kasvualustasta johtuvia vioituksia.

Taimilähetyksen saapuessa havaitut virheet on heti merkittävä rahtikirjaan tai viat ilmoitettava välittömästi rahdinkuljettajalle tai myyjälle.

Taimilähetystä purettaessa on mahdolliset puutteet tai viat ilmoitettava välittömästi myyjälle.

Keväällä toimitetuissa taimissa on kasvuun lähtö reklamaatiot tehtävä viimeistään kesäkuun 15. Päivään mennessä.

Syksyllä toimitetuista on reklamaatio tehtävä viimeistään seuraavana kesänä 30.6. Muulloin toimitetuissa on kasvuun lähtö reklamaatio aika 14 vrk.

Takuuta ei anneta taimille jotka istutetaan suositeltua menestysvyöhykettään ankarammalle vyöhykkeelle, tai kasveille joiden menestysvyöhykettä ei tiedetä.

Takuuta talven yli ei anneta: ikivihreille lehtipensaille, köynnöksille, perennoille, ryhmäruusuille, pihdoille, marjakuusille, tuijille. Lisäksi pylväshaavalle ja korallikanukalle ei anneta takuuta sienitauti herkkyyden vuoksi.

Syysistutuksina takuuta ei anneta: lepät, happomarjat, koivut, hernepensaat, tuhkapensaat, omenat, kirsikat, luumut ja pajut.

Taimiston vastuu tuotteen virheestä rajoittuu siihen, ettei taimisto veloita kauppahintaa. Taimisto ei vastaa välillisistä vahingoista, kuten saamatta jääneestä voitosta tai sadosta, hukkaan menneestä ajasta tai energiasta, tai kolmannelle aiheutuneesta vahingosta.